onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Kulturhuset flyttar in i fängelse

Publicerad: 9 september 2015, 09:42

Gävle cellfängelse, sedan många år Sveriges Fängelsemuseum, får sällskap av ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Föreningen Kulturum, Gävles Unga och föreningen IDKA. Tillsammans startar dessa kulturföreningar Kulturhuset Gävle.

Ämnen i artikeln:

GavlefastigheterStatens FastighetsverkGävle

Statens fastighetsverk, förvaltare av Gävle cellfängelse, har sedan Kulturhuset Lättings konkurs 2014 arbetat för att hitta en långsiktig och publik lösning för byggnaden.

– En central del av vårt förvaltningsuppdrag rör byggnader med stort kulturhistoriskt värde. Hit hör Gävle cellfängelse. För oss är det förstås viktigt att hitta en långsiktig och stabil ekonomisk lösning men lika angeläget är att byggnaden är fortsatt tillgänglig för alla. Vi ser mycket positivt på att flera starka kulturaktörer i Gävle nu går samman för att starta ett kulturhus, säger Katrine Åberg, fastighetsförvaltare vid Statens fastighetsverk.

Statens fastighetsverks hyrespart gällande Gävle cellfängelse är Gavlefastigheter Gävle kommun AB. Gavlefastigheter hyr ut lokalerna till Kultur & Fritid Gävle som i sin tur hyr ut till de olika föreningarna. Hyresavtalet löper på tre år och den uthyrningsbara arean är cirka 2 000 kvadratmeter.

Invigningen är planerad till slutet av oktober.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Statens fastighetsverk

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev