Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Köper hyresrätter för 1,3 miljarder

Publicerad: 11 december 2015, 09:55

Willhem kommer successivt att överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg, efter att ha ingått avtal med bolaget. Avtalen avser 380 hyreslägenheter där fastighetsvärdet vid färdigställande beräknas till 1,3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgWallenstam FastigheterWillhem Bostad

Willhem kommer successivt att överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg, efter att ha ingått avtal med bolaget. Avtalen avser 380 hyreslägenheter varav cirka hälften är under produktion. Beräknat fastighetsvärde vid färdigställande beräknas till 1,3 miljarder kronor.

– Vi har identifierat Helsingborg som en intressant ort för oss att växa på, så affären ligger helt i linje med vår långsiktiga ambition” säger Mikael Granath, vd för Willhem.

Portföljen består av befintliga fastigheter samt fastigheter som är under produktion, och innehåller både bostäder och lokaler. Willhem kommer att tillträda fastigheterna efter att de är färdigställda och inflyttade, tillträdena kommer därför att ske i etapper under 2016 och 2017.

– Vi har beslutat att fokusera vår verksamhet till Göteborgs- och Stockholmsregionen inklusive Uppsala, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Affären omfattar fastigheterna Oskar II 11, Pål Ibb 21, Vildvinet 1, 3 och 4 samt Skäran 1.

Redaktionen

Källa: Wallenstam

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News