söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Konverterar kontorsfastighet norr om Stockholm till skola

Publicerad: 9 maj 2023, 04:56

Ekplantan 1 i Edsberg, Sollentuna, förvärvades av Revelop i slutet av 2021.

En tomställd kontorsfastighet i Sollentuna omvandlas och återuppstår som gymnasieskola. Det skriver fastighetsägaren Revelop i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetRevelopSollentuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var i slutet av 2021 som Revelop förvärvade kontorsfastigheten Ekplantan 1 på Djupdalsvägen i Edsberg i Sollentuna. Den 2 700 kvadratmeter stora byggnaden var sedan länge vakant men Revelops plan var redan från början att konvertera den till skola.

Nu har bolaget tecknat ett hyresavtal med friskolejätten Thorengruppen, som driver utbildningsverksamhet runt om i landet, om förhyrning av fastigheten med tillträde under fjärde kvartalet i år. I lokalerna kommer koncernen att bedriva gymnasium med praktisk inriktning. Fram tills dess investerar Revelop i fastighetens tekniska system för en mer energieffektiv drift. Fastigheten ska också certifieras enligt BREEAM In-Use.

Läs också: Transformering av fastigheter – är lågkonjunkturen ögonblicket för storskaligt återbruk?

Revelop skriver i pressmeddelandet att bolaget arbetar efter en strategi där kommersiella fastigheter i Sveriges storstadsområden "förädlas och utvecklas enligt en tydlig plan" som det heter. I planen ingår bland annat miljöcertifieringar, energieffektiviseringar och en i förlängningen positiv påverkan på området.

– När vi förvärvade Ekplantan 1 var den tomställd sedan många år. Vårt team har på rekordfart genomfört affärsplanen samtidigt som vi tillgodoser hyresgästens behov av nya ändamålsenliga lokaler. I samband med att vi anpassar byggnaden för gymnasieskola investerar vi i teknik för att skapa en modern och hållbar fastighet, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos, i en kommentar.

Läs också: Huset som ska läka Eslövs sår – och stå modell för framtiden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev