Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Kollektivtrafik i privat regi

Publicerad: 21 Mars 2014, 13:43

David Johansson, fastighetschef på Humlegården och Pehr Grahnfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna, inviger.

Gratis elbuss till hyresgästerna är ett initiativ som Humlegården hoppas ska ge mervärde till företaget, samtidigt som man slår ett slag för miljön.


I Hagalund, beläget mellan Solna centrum och Karolinska sjukhuset, ligger sedan 1930-talet ett företagsområde. Humlegården Fastigheter är med sina 19 fastigheter, cirka 70 procent av beståndet, största fastighetsägare i området. På sikt förväntas området gynnas av de planerade utbyggnaderna av Karolinska sjukhuset och Hagastaden, men kollektivtrafiken kunde vara bättre. En elbuss, i fastighetsbolagets regi, kommer därför att köra i skytteltrafik mellan Solna centrum och Hagalund under rusningstid. Turen kommer att vara kostnadsfri för alla.

Anders Lindström, vd SL, och Per-Arne Rudbert, vd Humlegården, i samtal under premiärturen.

Skylt

Solna är en av landets företagsvänligaste kommuner men Pehr Grahnfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna, sade också vid premiärturen att man vill ha något tillbaks från företagen och att detta initiativ var ett utmärkt exempel på hur ett bra samarbete kan se ut.

Med en batteridriven buss är utsläppen noll och miljötänket var en viktig del i initiativet men även andra värden kommer företaget till nytta.
–   Det är ett sätt göra området mer attraktivt och hjälpa kunderna att få dit sina kunder till sin verksamhet, sade David Johansson, fastighetschef på Humlegården, vid ett efterföljande panelsamtal.

Anders Lindström, vd SL, som också var på plats svarade på frågan om man tar detta som kritik mot deras egen verksamhet.

– Inte alls utan jag tycker det är bra och önskar att fler tar egna initiativ att utveckla kollektivtrafiken med bussar eller vad det nu kan vara, säger han, och tror också att om 10 år kommer det vara mycket som är eldrivet i den egna verksamheten.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.