Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Klart: Pfizers huvudkontor till Life City

Publicerad: 20 maj 2022, 08:25

Life City stod färdigt i början av året. Foto: Atrium Ljungberg

Nu står det klart att även läkemedelsjätten Pfizer flyttar till de nybyggda Life City-kvarteren i Hagastaden och gör därmed en handfull andra branschbolag sällskap.

Ämnen i artikeln:

HagastadenSvepetAtrium Ljungberg

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det är strategiskt helt rätt plats för vårt nya huvudkontor. Här kommer vi att finnas i ett relevant och kunskapsintensivt område med närhet till både hälso- och sjukvården, forskning och andra aktörer inom life science, kommenterar Malin Parkler, vd på Pfizer i Sverige.

De sprillans nya lokalerna i Life City. Foto: Måns Berg Photography

Hagastaden är ett av stadens största projekt som ger 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Atrium Ljungberg är en av de första och största fastighetsägarna i området. 

– Vi har sett ett stort intresse för huset, inte bara för dess läge utan också för den spektakulära arkitekturen med dess skimrande fasad. Med möjlighet att boka konferenser i bottenvåningen söker sig företag hit även för att arrangera seminarier och möten, kommenterar Robin Petersson, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Hagastaden.

Läs även: Tre nya hyresgäster klara i Life City 

Life City har en total uthyrbar area om cirka 28 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 117 miljoner kronor exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 92 procent. Pfizer flyttar in i februari 2023.

Life City

Academic Work, Astra Zeneca, 10x Genomics, Immedica Pharma, vårdbolaget GHP, Sirona och Polarium är övriga bolag i huset. Den publika bottenvåningen rymmer konferenslokaler, samt restaurang och matkafé. Huset är placerat ovanpå E4:an intill några av Sveriges främsta aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet.

 

Källa: Atrium Ljungberg

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev