onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Klart: Klassiska Maxim fortsätter som kulturscen

Publicerad: 6 september 2023, 06:01

Lokalen som Green Group hyr ut mäter 1 114 kvadratmeter. Även en restaurang kommer att öppna.

Foto: FREDA arkitekter, Kolbe Arkitektur och Studio Stockholm Arkitektur

Fastighetsägaren Green Group har med uthyrningsrådgivning från New Property, förhandlat fram ett avtal med en ny ägarkonstellation för Maxim på Karlaplan i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SvepetNew PropertyStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Årsskiftet 2022 lämnade Maximteatern de klassiska lokalerna i fastigheten Harpan 26 på Östermalm i Stockholm. Efter spekulationer om nedläggning av kulturscenen vid Karlaplan står det nu klart att Maxim kommer att återuppstå som en plats för kulturella upplevelser, det skriver New Property i ett pressmeddelande.

Fastighetsägaren Green Group, som förvärvade fastigheten 2017, har tecknat ett kontrakt med en ny ägarkonstellation som har ambitiösa planer för Maxims framtid. Lokalerna kommer genomgå en omfattande renovering för att anpassas till den nya visionen. Där är Studio Stockholm en del i planeringen.

Läs mer: Sportjätten stänger två butiker om över 7 000 kvm

– Vi är stolta över att agera som rådgivare i detta prestigefyllda uppdrag och glada över att se Maxim fortsätta att fylla en viktig roll som kulturscen i Stockholm, säger Sofia Petzelius, partner och uthyrningschef retai på New Property

Bland de drivande krafterna bakom konstellationen finns Ellen Tejle, tidigare chef på Bio Rio och delägare av restaurangen Barbro i Stockholm. Tejle kommer att bli vd för den ej ännu namngivna bolagskonstellationen.

Projektet har som mål att erbjuda Stockholm och Östermalm en innovativ och flexibel scenupplevelse.

– Vi är entusiastiska över att kunna rädda Maxim som kulturscen och ser fram emot att skapa en nyskapande plattform för kulturella evenemang i hjärtat av Stockholm, säger Ellen Tejle.

För att stödja den nya kulturscenen har Kulturförvaltningen i Stockholms stad beslutat att bidra med ett etableringsstöd på 1,5 miljoner kronor.

Ellen Tejle har tidigare varit chef på Bio Rio vid Hornstull och delägare av restaurang Barbro. Nu blir hon vd för den bolagskonstellationen som ska driva Maxim.

I Green Groups årsredovisning för 2019 anges årshyran för den förra hyresgästen Maximteatern till 1,6 miljoner för ett kontrakt som löpte till och med 2021.

Platsen där Maxim i dag ligger har en rik historia. Under andra världskriget användes området av FRA för att avkoda krypterad radiotrafik, och det spelade en avgörande roll i dechiffreringen av tysk underrättelsetjänsts koder.

Läs mer: Clas Ohlsons försäljning ökade 14% i augusti

Efter kriget omvandlades byggnaden till Karlaplansstudion, där Sveriges Radio spelade in musik och program, inklusive en inspelning med Beatles.

År 1967 förvandlades platsen till Maxim, som fungerade som både biograf och teater.

Maxim öppnar sina dörrar igen hösten 2024.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev