Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Klart för nya Gondolen i Slussen

Publicerad: 14 maj 2020, 13:30

Katarinahuset i Slussen

Foto: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har tecknat nytt hyresavtal med Eriks Restauranger i Katarinahuset vid Slussen, i Stockholm. Nya Gondolen väntas öppna i augusti 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussenStockholm

Eriks Gondolen stänger sin nuvarande verksamhet i Katarinahuset i maj 2020 då hela fastigheten ska genomgå en omfattande renovering och ombyggnation. Renoveringsarbetet beräknas vara klart i sin helhet under första kvartalet 2023. 

Hyresavtalet omfattar drygt 1100 kvadratmeter och är fördelat på två olika restauranger. Den nya restaurangen väntas öppna i november 2022. 

– Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet. Gondolen är en av Stockholms mest kända och anrika restauranger och en viktig del i utvecklingen av Katarinahuset och hela Slussen, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i pressmeddelandet. 

Atrium Ljungberg förvärvade Katarinahuset 2018 och i mars i år fattades beslut om att bygga om fastigheten. Under våren tomställs huset för att möjliggöra rivningsarbeten. Den totala investeringen uppgår till 980 miljoner kronor. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.