torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Kinesisk telekomjätte sajnar högt uppe i Citygate

Publicerad: 12 september 2023, 06:01

Citygate i Gårda.

Foto: Skanska

Skanska Fastigheter hyr ut kontorslokaler i Citygate i Göteborg till kinesiska telekombolaget Huawei. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Lokalerna som Huawei Technologies Sweden AB flyttar in i den 1 februari 2024 omfattar 825 kvadratmeter och ligger på våning 25 i den 36 våningar höga huset.

– Vi hälsar Huawei välkomna till Citygate. Det känns fantastiskt kul att lokalerna här i huset motsvarar de högt ställda krav och önskemål Huawei ställer på sina nya kontorslokaler. Detta visar att Citygate attraherar både med sin utformning och välutvecklade servicekoncept, vilket skapar en spännande mix av branscher och kompetenser, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg, i en kommentar.

Läs också: Nyckeln när kontor ska bli bostäder: En amerikansk plug-in-lösning

Citygate i stadsdelen Gårda är Nordens högsta kontorsskrapa och stod färdig hösten 2022. Sedan dess har Skanska Fastigheter tecknat hyresavtal med bland andra Sector Alarm, Visma, WSP och Manpower.

I fastigheten som totalt är 42 000 kvadratmeter stor finns förutom kontorslokaler även träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev