fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

K-rauta ett minne blott – när ägarbolaget stuvar om

Publicerad: 29 augusti 2023, 13:24

Alla K-rautas varuhus i Sverige kommer att övergå till varumärket K-Bygg – alternativt läggas ned. Det skriver ägarbolaget Kesko i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I dagsläget driver finska Kesko byggvarubutiker i Sverige under två olika varumärken, K-Rauta och K-Bygg. Nu har bolaget bestämt att samtliga K-Rautavaruhus ska konverteras till K-Bygg eller läggas ned. I slutet av 2024 räknar Kesko med att förändringarna är genomförda.

Inriktningen kommer fortsatt att ligga på bygg och heminredning men då alltså under varumärket K-Bygg istället.

– Kesko har en tillväxtstrategi som fokuserar på norra Europa. I Sverige vill vi att K-Bygg-kedjan ska växa både organiskt och genom förvärv. Att fokusera starkare på och investera i bygg- och heminredningsmarknaden för proffs är ett strategiskt val som bygger framtida framgång och tillväxt genom att förbättra vår effektivitet och lönsamhet, säger Jorma Rauhala, vd för Keskos bygg- och tekniska handelsavdelning, i ett uttalande.

K-Rauta finns idag på 16 orter runt om i Sverige: Eskilstuna, Gävle, Halmstad, Järfälla, Jönköping, Karlstad, Kungens kurva, Linköping, Malmö, Mölndal, Södertälje, Täby, Uppsala, Umeå, Växjö och Örebro.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev