Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Jonas Nygren till Hyresgästföreningen

Publicerad: 9 maj 2016, 07:28

Jonas Nygren. Foto: Hyresgästföreningen.

Jonas Nygren, tidigare socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Sundbyberg, blir ny förbundschef på Hyresgästföreningen.

Ämnen i artikeln:

HyresgästföreningenSundbyberg

Nygren har gjort sig känd för sitt arbete med bostadsbyggandet i Sveriges minsta kommun, Sundbyberg, där han fram till och med november förra året var kommunstyrelsens ordförande. Efter att Centerpartiet istället bildades koalition med de blåa partierna lämnade han posten.

– I Jonas Nygren får Hyresgästföreningen en förbundschef med bred kunskap om bostadspolitik och stor förståelse för de utmaningar samhället står inför, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen. Han är en sann folkrörelsemänniska med ett brett nätverk och en bred samhällspolitisk bas att luta sig mot.

Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation, varför Nygren får lämna sina socialdemokratiska rötter utanför yrket.

– Det känns roligt att få vara med i arbetet med att stärka och utveckla Hyresgästföreningen, Sveriges största och i min mening viktigaste folkrörelse, säger Jonas Nygren. Med den erfarenhet och det kontaktnät jag har över parti- och samhällsgränser hoppas jag kunna vara med och utveckla organisationen till att bli ännu mer betydelsefull.

Nygren efterträder Jan Johnsson som slutar efter åtta år som förbundschef. Rollen går ut på att ansvara för Hyresgästföreningens 850 tjänstemän, med nio regionchefer och sju enhetschefer.

I och med det nya jobbet känns det rimligt att utesluta Nygren från posten som ny bostadsminister, något det spekulerats kring den senaste tiden – bland annat i Fastighetsnytt.

Nygren tillträder den 1 oktober.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev