torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

James Bond flyttar in hos Wihlborgs i Malmö

Publicerad: 8 juli 2022, 07:12

Datorspelsföretag – och James Bond – flyttar in hos Wihlborgs i Malmö. Foto: Wihlborgs/pressbild

Wihlborgs hyr ut 1 800 kvadratmeter till spelföretaget IO Interactive på Östergatan 20 i Malmö.
– Det är häftigt att Malmö har en så stor attraktionskraft för spelbolag och potential att bli en europeisk spelhuvudstad, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetwihlborgsWihlborgs FastigheterMalmö


Spelföretaget flyttar in i fastigheten Erik Menved 37, och med i flyttlasset följer det nya James Bond-spelet ”Project 007”, som bolaget just nu arbetar med.

– Videospelsindustrin i Malmö har växt enormt. IO har varit en del av denna spännande utveckling sedan vi öppnade vårt första kontor i Game Habitat DevHub i slutet av 2018, säger Martin Buhl Svanum, COO på IO Interactive, i pressmeddelandet.

– Vi ser fram emot att jobba med Wihlborgs för att etablera ett nytt hem för IO med tillräckligt med plats och bra faciliteter för vårt växande team av skickliga utvecklare, fortsätter han.

Inom tio år förväntas branschen kunna erbjuda 5 000 arbetstillfällen i Malmö, en stad som är känd internationellt för sin innovativa spelindustri, enligt pressmeddelandet.

– Från Wihlborgs sida följer vi denna utveckling och är glada att kunna erbjuda etablerade bolag som IO Interactive lokaler för nuvarande och framtida behov, säger Ulrika Hallengren.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev