fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Ioffice hyr 3 000 kvm på Vasagatan – nära nytt avtal vid Hötorget

Publicerad: 8 december 2022, 10:25

Homann Tehrani, vd för Ioffice, startade sitt första kontorshotell 2007. Nu växer hans och brodern Nimas bolag till 20 000 kvadratmeter i Stockholm.

Coworkingoperatörn Ioffice öppnar sin sjunde enhet i Stockholm. Hyr fyra våningsplan, fördelat på 3 000 kvadratmeter, på Vasagatan 12 mitt i stan. Ägare av fastigheten, Uggleborg 14, är Union Investment. Nordic PM har haft uthyrningsuppdraget.

Ämnen i artikeln:

SvepetNordic PMUnion InvestmentStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Ioffice, som är grundat av ägarbröderna Homann och Nima Tehrani, är en coworkingoperatör som är inriktad mot små- och medelstora bolag.

Sedan tidigare hyr kedjan 4 000 kvadratmeter på Vasagatan 10, alldeles intill Uggleborg 14 (även känd som Stockholm Hub.)

Bild 1/2  Fastigheten Uggleborg 14 förvärvades 2017 av Union Investment från Mengus. Totalt finns här 5 900 kvadratmeter kontorsyta.

Foto: Nordic PM

– Med ytterligare 3 000 kvadratmeter kontorsyta får vi sammanlagt 7 000 kvadratmeter i ett coworking-kluster på Vasagatan. Vi har sedan tidigare två liknande kluster, på Kungsgatan och Drottninggatan, och vet att det uppstår synergieffekter och samverkan när två coworkingplatser ligger nära varandra, säger Homan Tehrani, vd för Ioffice, i en kommentar.

I slutet av veckan påbörjar Ioffice en renovering i två av sina våningsplan i Stockholm Hub.

Förhyrningen på Vasagtan 12, mittemot Centralstationen, utgör operatörens sjunde anläggning totalt. Med detta når man 20 000 kvadratmeter kontor för coworking i centrala Stockholm.

Nyligen kunde bolaget berätta att man även väntas öppna upp i Göteborg, 2024.

– Vi har kikat på andra städer men fokus ligger just nu på Stockholm och Göteborg, säger Karoline Palmqvist chief of operations på Ioffice, till Fastighetsnytt.

Palmqvist berättar även att Ioffice snart kan växa med ytterligare 4 000 kvadratmeter i Stockholm:
– Det finns planer på fler anläggningar i Stockholm och vi hoppas kunna signera ytterligare 4 000 kvadratmeter nära Hötorget inom kort, säger hon till Fastighetsnytt.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev