Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Investerar 1,1 miljard i E.On:s nya huvudkontor

Publicerad: 8 mars 2018, 07:06

En exempelillustration för E.On:s nya huvudkontor. Bild: Brickland/Kanozi Arkitekter

Castellum kommer att investera cirka 1,1 miljarder kronor i en ny fastighet i Nyhamnen i Malmö där E.On planerar inflytt i sitt nya nordiska huvudkontor med cirka 1 500 medarbetare sommaren 2021.


Ämnen i artikeln:

NyhamnenMalmöCastellumE.ON

Castellum kommer att investera cirka 1,1 miljarder kronor i en ny fastighet i Nyhamnen i Malmö där E.On planerar inflytt i sitt nya nordiska huvudkontor med cirka 1 500 medarbetare sommaren 2021. Den planerade fastigheten omfattar cirka 24 500 kvadratmeter och Castellum har  tecknat ett tolvårigt hyresavtal med E.On som hyr lejonparten av ytorna. Investeringen väntas generera en årlig hyresintäkt om 68,5 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande skriver Castellum att man har vald av E.On genom en upphandlingsprocess. De båda partnerna satsar hårt på hållbarhet och huset kommer att certifieras enligt högsta miljöstandard samt The Well Building Standard.

Investeringen finansieras med kassaflöde samt outnyttjade krediter.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NyhamnenMalmöCastellumE.ON

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News