tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Indiska får ny ägare: ”Partners kommer känna ökad stabilitet”

Publicerad: 7 november 2022, 15:26

Gerald Engströms investmentbolag Färna Invest tar över modekedjan Indiska. Foto: Systemair/Google maps

Indiska 1901, ett nybildat bolag helägt av Färna Invest, förvärvar Indiska Magasinets tillgångar från dess konkursbo. Förvärvet innebär att Indiskas verksamhet är säkrad, menar bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


För två veckor sedan ansökte modekedjan Indiska om konkurs vid Stockholms tingsrätt. Nu uppger kedjan att en ny ägare har tillträtt – Investmentbolaget Färna Invest. Bakom bolaget står entreprenören Gerald Engström.

Enligt ett pressmeddelande från Indiska kommer kedjans alla butiker därmed fortsatt hållas öppna.

Färna-koncernen (som har brutet räkenskapsår) hade en nettoomsättning om 728 miljoner och ett resultat efter finansiella poster om 221 miljoner för räkenskapsåret som avslutades 30 april 2022. Balansomslutningen uppgick till 3,3 miljarder med en soliditet om 72 procent.

– Med en ny, finansiellt stark ägare, kan Indiska blicka framåt och fokusera på att ge kunderna tillgång till det fina sortimentet. Särskilt inspirerande ska det bli att snart få ut Indiskas jul- och nyårskollektion i butikerna. Den våg av värme Indiska har mötts av från lojala kunder under den här turbulenta tiden och den lojalitet och kämpaglöd Indiskas medarbetare har visat upp gör att vi ser med tillförsikt på framtiden, kommenterar Eva Kaijser, tillförordnad vd på Indiska.

Gerald Engström i en kommentar:

– Indiskas kärnaffär har utvecklats väl under 2022 med en ökning av butiksförsäljningen under året med 20 procent och en tillväxt inom e-handeln med 40 procent. Med en stärkt finansiell situation är jag förvissad om att leverantörer och samarbetspartners kommer att känna ökad stabilitet i relationen till Indiska. Det kommer också ge Indiskas medarbetare arbetsro. Sammantaget bedömer jag att det ger Indiska förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev