Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyrorna klara i Lulebo

Publicerad: 22 maj 2017, 11:21

Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Lulebo har kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på 0,85 procent. Dessutom har man kommit överens om hur avtalet för så kallat hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll ska tillämpas.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeHyresgästföreningenLuleå

Luleås allmännyttiga bostadsbolag Lulebo har kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på 0,85 procent. Dessutom har man kommit överens om hur avtalet för så kallat hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (bofonder) ska tillämpas.

Parterna har enats om att det under 2011 tecknade avtalet för hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll ska tillämpas fullt ut.

– Vi har konstaterat att nuvarande avtal har tolkats alltför generöst, vilket har varit kostsamt för Lulebo, säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson. Exempelvis gäller 13 år som tidigaste intervall för tapetsering och ommålning. Något som i stor utsträckning har förbisetts i tillämpningen av avtalet.

Parterna har enats om att hyresgästerna från måndag 3 juli 2017 har möjlighet att ansöka om hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Vidare reglerar avtalet att parterna varje år ska överenskomma om vilket belopp det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet kan uppgå till.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.