Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Hyresgäster oroar sig mer över boendekostnaden

Publicerad: 26 September 2014, 05:57

Hyresgäster är, enligt en undersökning av SBAB, i genomsnitt betydligt mer oroade över sin boendekostnad än bostadsägare.


Ämnen i artikeln:

SBAB

Trots att många är bekymrade över höga bostadspriser och stigande skuldsättning bland bostadsköparna så är hyresgäster i genomsnitt betydligt mer oroade över sin boendekostnad än bostadsägare. 53 procent känner nämnvärd oro bland hyresgästerna mot endast 21 procent bland de som äger sin bostad.

– Hyresrätten lyfts ofta fram som ett alternativ för de som vill bo bekymmersfritt. Verkligheten verkar dock se annorlunda ut då en betydligt större andel av hyresgästerna oroar sig inför framtida boendekostnader, trots att de inte tar den ränterisk som bostadsägare med lån tvingas till. Avståndet är också rimligen alldeles för stort för att enkom förklaras av skillnader i disponibel inkomst mellan hyresgäster och bostadsägare, säger Karin Hellgren Presschef SBAB.

En förklaring, enligt SBAB, kan vara att värdetillväxten för bostäderna skapat en marginal som fungerar som en trygghetsalstrande buffert för bostadsägare.

SBAB:s undersökning baseras på statistik från SCB, Mäklarstatistik och en undersökning SBAB låtit Snabba svar genomföra 4-10 september 2014. I undersökningen har 1 048 personer i åldern 20-80 år svarat.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SBAB

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.