Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyresgäster får förtur i nyproduktion

Publicerad: 17 november 2017, 14:51

Gjutarängen.

Uppsalahem vill skapa högre omflyttning i de äldre fastigheterna med låg hyra och prövar med att ge befintliga hyresgäster förtur till nyproduktion.


Ämnen i artikeln:

UppsalaUppsalahem

På sikt hoppas man att fler äldre och billigare lägenheter ska frigöras till bostadsmarknaden. Erbjudandet omfattar de hyresgäster som bor i områden med låg omflyttning i kombination med låg hyra, totalt cirka 5 500 bostäder. Tio lägenheter i det nybyggda kvarteret Gjutarängen i Luthagen, som just nu är under produktion, har avsatts i ett första steg till förtur.

– Omflyttningen i det äldre beståndet är lägre än i nyproduktion och i områden som till exempel Tuna backar och innerstaden kommer billiga och små lägenheter sällan ut på marknaden. Nu vill vi underlätta för alla som funderat över att flytta till nyproduktion och ett mer tillgängligt boende, att komma över tröskeln, säger Stefan Sandberg, vd för Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

För att ta del av erbjudandet behöver hyresgästen uppfylla vissa kriterier, den nuvarande hyran ska t ex max uppgå till 80 procent av hyran i den nya lägenheten. Om många hyresgäster ansöker om förtur kommer nuvarande boendetid avgöra vem som får flytta.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

UppsalaUppsalahem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.