fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

Publicerad: 10 december 2018, 14:52

Stockholms stadshus. Foto: Sverrir Thór

Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaHyresgästföreningen

Organisationen Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 3,5 procent.

– Hyresrätten är viktig för den svenska samhällsekonomin, inte minst för att den erbjuder människor ett flexibelt boende som inte kräver ett stort startkapital. Ska vi fortsättningsvis ha ett bra utbud av hyresrätter i Stockholm måste de som förvaltar hyresrätter långsiktigt ges rimliga förutsättningar. De senaste årens trend med realt fallande hyresnivåer pekar tyvärr i helt fel riktning, säger Oskar Öholm, vd på Fastighetsägarna Stockholm.

Förra årets hyresförhandlingar blev väldigt långdragna,  och parterna var överens om att försöka undvika samma situation 2019.

– Den här nivån är inte kul, men för hyresgästernas skull var det viktigt att komma överens. Drar förhandlingarna ut på tiden är det vi hyresgäster som blir lidande med höjningar i efterskott, säger Börje Permats, förhandlingsdelegat från Hyresgästföreningen.

I Stockholms stad finns cirka 105 000 privatägda hyreslägenheter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev