Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyran för 300 000 lägenheter klar

Publicerad: 17 december 2018, 10:59

288 507 lägenheter har fått sin hyra färdigförhandlad för 2019. Den genomsnittliga höjningen är 1,75 procent för de kommunala bolagen, och 1,9 procent hos privata hyresvärdar.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Samtidigt är nu parterna överens om att Stockholms stad ska införa en systematisk hyressättning som omfattar cirka 60 000 hyresrätter i de allmännyttiga bolagen, något privata hyresvärdar varit starkt kritiska till. Hyresgästföreningen Region Stockholm, Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder har nu också tecknat en principöverenskommelse för hur systemet ska införas under de kommande åren.

– Det är mycket glädjande att parterna i Stockholm nu kommit överens om principerna för Stockholmshyran och det är viktigt att arbetet med systematisk hyressättning även fortsätter på andra orter. Med systematisk hyressättning utvecklar vi dagens förhandlingssystem där hyresgästers generella värderingar får mer genomslag i hyressättningen och det är ett utmärkt sätt att relatera hyror till varandra på ett bättre sätt inom dagens bruksvärdessystem, säger Erik Elmgren förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.