Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyr ut till Uppsala kommun

Publicerad: 24 november 2015, 06:34

Vasakronan har tecknat avtal med Uppsala kommun om att hyra cirka 4 000 kvadratmeter i Länsstyrelsens före detta lokaler i kvarteret Hugin i centrala Uppsala.


Ämnen i artikeln:

UppsalaVasakronan Fastigheter

Kvarteret byggdes under 70-talet, och är stadens största kontorskvarter. Länsstyrelsen har haft sina lokaler här sedan dess. Under våren lämnade de lokalerna, som nu kommer att rymma cirka 180 medarbetare på Socialförvaltningen.

Avtalet gäller för fem år och kommunen tillträder vid årsskiftet.

Vasakronan har inlett ett arbete med att utveckla kvarteret. Deras vision går ut på att omvandla området från att ha varit stadens gräns mot ett industriområde, till att bli en blandad innerstadsmiljö.

– Vi är i dialog med Stadsbyggnadsförvaltningen De är på väg ut med ett planprogram och kommer att gå ut på samråd med detta i december. Uthyrningen ger oss goda möjligheter att jobba vidare med utvecklingen av området i lugn och ro, säger Jonas Bjuggren, regionchef på Vasakronan.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Vasakronan

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.