Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyr ut de sista kvadratmetrarna i Kineum

Publicerad: 14 april 2022, 07:48

Bild 1/2  Nya Ullevi i förgrunden. Kineum är mittenskrapan. Citygate till vänster.

Foto: Reflex Arkitekter

Platzer hyr ut de sista 900 kvadratmetrarna, i det 27 våningar höga kontorshuset Kineum i stadsdelen Gårda i centrala Göteborg, till bolaget Eco Online.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterNCCSvepet

Därmed är hela den uthyrningsbara ytan i Kineum 100 procent uthyrd – långt före färdigställandet, enligt ett pressmeddelande från Platzer. 

Den nya omtalade kontorsbyggnaden, i den gamla arbetarstadsdelen Gårda centralt i Göteborg, omfattar 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med fastigheten på Drakegatan 6–10 om 16 000 kvadratmeter. 

Kineums fasad är av glas med diagonala rutmönster. Enligt Glasbransch-föreningen är intentionen från arkitekten, Marco Folke Testa på Reflex Arkitekter, att fasadens mönster ska ge lokal förankring med associationer till fisknät och hamnkranarnas fackverk. 

Läs mer: NCC flyttar in i Kineum – Gårdas nya höghus 

Projektet byggstartade i fjärde kvartalet 2018 och kommer att färdigställas under 2022. Byggherre är NCC.  

Eco Online, som är ett mjukvaruföretag, har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Platzer om 916 kvadratmeter. De flyttar in på våning 19 i maj 2023.

Andra hyresgäster i fastigheten blir bland annat: ESS Group, Lowell, Wint Group och NCC.  Jimmyz Resort & Hotel, som utvecklas av ESS Group, kommer att fylla huset med flera restauranger, caféer, pool club, konferensanläggning och musikscen.   

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.