söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Hyr ut 9.300 kvm när Norra Latin i Stockholm åter blir skola

Publicerad: 2 maj 2022, 12:34

Norra Latin, vid Norra Bantorget i centrala Stockholm, uppfördes 1880. Fastigheten ritades av arkitekt Helgo Zetterwall som också står bakom Bolinderska Huset, jämte Grand Hôtel, på Blasieholmen i Stockholm. Foto: Tage Olsin/Wikimedia

Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm hyr ut 9.300 kvadratmeter till Stockholm International School. Efter att i mer än 30 år fungerat som konferensanläggning blir därmed Norra Latin åter en skola.

Ämnen i artikeln:

Norra latinCushman & WakefieldCushman & Wakefield

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm tecknar ett 25-årigt hyreskontrakt med Stockholm International School som flyttar in i Norra Latin, vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. 

Skolan hyr hela fastigheten om 9.300 kvadratmeter och tillträder i slutet av sommaren 2023. 

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Folkets Hus. Setterwalls och Setup har varit rådgivare till Stockholm International School i denna förhyrning. 

Läs mer: Cushman & Wakefield får uppdrag att hyra ut Hilton 6 

Norra Latin uppfördes 1880 och var då Sveriges första läroverk av den digniteten. Skolverksamheten bedrevs fram till 1982 och därefter stängdes skolan för en genomgripande renovering. 

1989 återöppnades Norra Latin men då som en konferensanläggning i regi av Folkets Hus. Efter mer än 30 år som konferensanläggning återuppstår nu Norra Latin som en skola från och med höstterminen 2023.

Stockholm International School, grundad 1951, är en icke vinstdriven skola som drivs i stiftelseform. Skolan arbetar efter en internationell läroplan och vänder sig i första hand till utländska familjer som arbetar och bor i Stockholm. 

Läs mer: Point Properties förädlar kulturbyggnad från 1800-talet 

– Vi tycker att det är positivt att vår fastighet återigen kan användas för utbildningsändamål. Skolan är väl underhållen och den stora ytan runt Norra Latin är unik för en innerstadsskola och en stor tillgång för en modern skola. Genom att fler människor levandegör området kommer också hela Norra Bantorget att utvecklas och bli en ännu mer attraktiv plats, kommenterar Lars Sandberg, vd Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev