Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyr ut 6 500 kvadrat i Göteborg

Publicerad: 21 mars 2016, 13:24

Cecilia Fasth.

Foto: Castellum.

Castellums dotterbolag Eklandia har tecknat ett hyreskontrakt om 6 500 kvadratmeter i Arendal på Hisingen i Göteborg. Ett av avtalen är en förlängning, och två avtal är nytecknade.


Ämnen i artikeln:

HisingenGöteborgCastellumEklandia

Ett av avtalen tecknas med Supplier Partner, som är en befintlig hyresgäst. De förlänger sitt avtal och utökar också sina lagerytor med drygt 2 000 kvadratmeter.

MAN Diesel & Turbo tecknar ett tioårigt hyresavtal om 3 700 kvadratmeter. Ett hyresavtal har dessutom tecknats med Skolcater.

– I december kommunicerade vi att JAB Logistics hyr 10 500 kvadratmeter i samma fastighet. Därmed har vi på kort tid hyrt ut totalt ca 17 000 kvm i fastigheten. Uthyrningarna är en temperaturmätare för Göteborgs hamnnära områden som är attraktiva för logistikföretag som etablerar och expanderar, säger Cecilia Fasth, VD för Eklandia Fastighets AB.

De nya hyresgästerna flyttar in i april.

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bland annat Eklandia Logistikpark i nära anslutning till Göteborgs Hamn där vi planerar en storskalig etablering med flera logistikbyggnader på sammanlagt 70 000 kvadratmeter, säger Cecilia Fasth.

Redaktionen

Källa: Eklandia

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.