Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyr ut 1 700 kvm i Rymden till Josef Fares spelsatsning

Publicerad: 30 augusti 2022, 04:39

Gemfast kontorsfastighet (Jupiter Mindre) ligger intill Hornsgatan, bara ett stenkast från Götgatan och Maria Magdalena Kyrka. Nu flyttar Josef Fares (bilden) bolag in här.

Spelutvecklaren Hazelight, grundat av filmregisören Josef Fares, hyr 1 700 kvadratmeter i Gemfast kontorssatsning Rymden vid Slussen.


Ämnen i artikeln:

SlussenNya Slussen

Den aktuella kontorsfastigheten, Jupieter Mindre, ligger på Peter Myndes Backe 16 vid Slussen och omfattar totalt cirka 7 000 kvadratmeter kontor. 

Sedan tidigare har Helio tecknat hyresavtal i huset och kommer att tillhandahålla kontorets service och coworking. 

Uthyrningen till Hazelight omfattar drygt 1 700 kvm fördelat på två plan. Lokalerna kommer, förutom spelutvecklarens kontor, även att inrymma deras Motion Capture-studio. 

Inflyttning planeras till juni 2023. 

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget i Rymden.

– Hazelight är precis den typ av hyresgäst som vi har drömt om att attrahera till Rymden. Ett kreativt bolag med tankar kring framtidens arbetsplats som vi även är övertygade om kommer att locka andra företag och människor att sitta och arbeta i Rymden. Vi har haft en väldigt bra och konstruktiv dialog med Hazelight och ser fram emot vårt fortsatta arbete framöver, kommenterar Stefan Lindhoff, vd på Gemfast. 

Det återstår nu endast ett våningsplan om cirka 1 200 kvadratmeter i Rymden med möjlig inflytt Q4 2023. Avanti Partners har uthyrningsuppdraget. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

SlussenNya Slussen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.