Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hyr 2 250 kvm i ”nya” Katarinahuset vid Slussen

Publicerad: 11 april 2022, 08:55

Ökat intresse för Slussen, och Katarinahuset i synnerhet, menar Atrium Ljungberg.

Varumärkesbyrån Nova flyttar in på ett helt våningsplan, om 2 250 kvadratmeter, i det nyrenoverade Katarinahuset vid Slussen. Det uppger fastighetsägaren Atrium Ljungberg.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussen

Många menar att kontorshuset har Stockholms vackraste arbetsplatsutsikt – Katarinahuset vid Slussen – som nu börjar nu fyllas på med hyresgäster efter nyrenoveringen. 

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg hyr ut 2 250 kvadratmeter till konsultbolaget Nova, som väljer att etablera sitt nya huvudkontor i Stockholm i den nyrenoverade lokalerna. 

Lokalerna får en panoramavy från Stadshuset, över Gamla Stan, till Djurgården.

Bolaget flyttar in i början av 2023. 

– Vi ser ett ökat intresse för de vackra kontoren vid Slussen. Att Novagruppen väljer Katarinahuset för sitt svenska huvudkontor är ett ytterligare kvitto på nya Slussens attraktivitet, kommenterar Camilla Waxin, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Läs mer: ”Fastighetsägare har tagit sig vatten över huvudet” - C&W om kontorsmarknaden framåt 

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 132 miljoner kronor, exklusive tillägg. 

Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 27 procent. Huset beräknas stå färdigt i sin helhet under hösten 2023. 

Hyresavtalet med Nova är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Läs mer: Återgick till halverat kontor – så gjorde revisionsjätten 

Novagruppen är en nordisk byrågrupp med ett tjänsteerbjudande inom strategisk varumärkesutveckling, digitala tjänster och e-handel. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.