torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Humlegården hyr ut 3 000 kvm i anrik fastighet till solcellsjätte

Publicerad: 2 november 2022, 09:22

Solenergiföretaget Svea Solar förlägger sitt huvudkontor på 3000 kvadratmeter till en av Humlegårdens fastigheter i Norra Station. Till vänster asset manager John Forselius. Foto: Emil Fagander/Humlegården

Foto: Pressfoto

Solenergiföretaget Svea Solar kommer att hyra 3 000 kvadratmeter i en fastighet inom Humlegårdens satsning på Norra Station. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetHumlegården FastighetersolenergiStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Humlegården satsar stort på området Norra Station mellan Vasastan och Hagastaden i Stockholm där man är en av aktörerna som utvecklar kontor och bostäder.

Nu har fastighetsbolaget sajnat med solenergibolaget Svea Solar om uthyrning av 3 000 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Härden 16. Huset byggdes 1930 på uppdrag av familjen Philipson och är känt som "Automobilpalatset" då det användes som lokal för bilförsäljning, bilservice och parkering.

Svea Solar, som är marknadsledande inom solceller i Sverige, förlägger därmed sitt huvudkontor till lokalerna.

Läs mer: Efter Vasagatan – Stockholms paradgata rivs upp: ”Får potentiella hyresgäster att fundera”

– Vi är väldigt glada över att Svea Solar, som är ett expansivt bolag i en spännande bransch, har valt Norra Station och Hagastaden. Vi ser ett stort intresse för stadsdelen och vår satsning. Kontoret och dess sammanhang har en viktig roll att spela i arbetet med att skapa en företagskultur och en arbetsplats som attraherar talang, säger John Forselius, Asset Manager på Humlegården, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev