Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Hufvudstaden har nöjdast kontorshyresgäster

Publicerad: 26 Oktober 2012, 11:47

Norrmalmstorg 1.

Foto: Pelle Nilsson

Enligt den årliga Fastighetsbarometern, som tas fram av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige, har fastighetsbolaget Hufvudstaden branschens nöjdaste kontorshyresgäster.


Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaHufvudstaden

– Flera av de deltagande bolagen i Fastighetsbarometern ökar i år sina betyg. Betygen ökar som ett resultat av att bolagen jobbat med de områden som starkast driver kundnöjdhet, nämligen image, service, förmåga att anpassa lokalerna efter hyresgästens önskemål samt hur man hanterar felanmälningar sägerJohan Welén, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group.

Hufvudstaden, som har deltagit i undersökningen sedan starten 1997, har i år de nöjdaste kontorshyresgästerna. Bolaget fick ett Nöjd-Kund-Index på 81. På andra plats placerade sig fjolårets vinnare Norrporten med ett NKI på 80 och på tredjeplatsen kom SKL Fastigheter & Service med ett NKI på 79 (deltar för första gången). Årets största NKI-förbättring fick Tjänstepensionsbolaget Alecta i samarbete med Newsec Asset Management. De ökade sitt NKI med 5 enheter sedan förra året.

– Bra förvaltningskvalitet är det som prioriteras högst av hyresgästerna och Fastighetsbarometerns Nöjd-Kund-Index är därför ett viktigt verktyg för att mäta förvaltningskvalitet och kunna vidta förbättringar, säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige.

Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 200 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september. Fastighetsbarometerns Nöjd-Kund-Index hamnar i år på 72 (förra året 71) på en 100-gradig skala.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Sverige

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.