fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Hufvudstaden förlänger med storbanken mitt i stan

Publicerad: 21 augusti 2023, 06:38

Fastigheten på Norrmalmstorg 1 beställdes av Torsten Kreuger för Sydsvenska banken och stod färdig 1932.

Foto: Pressfoto

Hufvudstaden förlänger hyresavtalet med Danske Bank, vilket som innebär att banken väljer att stanna kvar i den ikoniska 1930-talsbyggnaden på Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetHufvudstadenDanske Bank

R


Lokalen uppgår till ca 9 800 kvm och ska anpassas för bankens framtida behov och arbetssätt. Lokalerna moderniseras med stort hållbarhetsfokus.

Danske Bank har sedan årsskiftet 2003/2004 haft sitt svenska huvudkontor på adressen och stannar nu kvar med förlängt hyreskontrakt till 2035.

– Ett centralt läge är oerhört viktigt för oss som bank för att kunna attrahera och behålla kompetens och för att det ska vara smidigt för kunder som besöker oss för möten och events. I samband med att vi förlänger avtalet på Norrmalmstorg moderniseras lokalerna för att möta framtidens arbetsliv. Att vi förlänger avtalet till 2035 är en viktig signal om att Danske Bank ska växa på den svenska marknaden, säger Johanna Norberg, vd Danske Bank Sverige.

Läs mer: Här är dolda hyreschocken – kraftigt höjda nyproduktionshyror i Stockholm

Fastigheten Packarhuset 4 beställdes av Torsten Kreuger för att inhysa Sydsvenska banken. Arkitekt var Ivar Tengbom som var tidigt ute med att ge huset en flexibel bärande stålkonstruktion. Denna inbyggda flexibilitet har underlättat hyresgästanpassningar genom åren och på så sätt minskat klimatavtrycket.

– Vi är mycket glada över att Danske Bank väljer att förlänga sitt avtal för de klassiska banklokalerna på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Extra glädjande är det att vi också har en samsyn kring hur vi kan göra en hållbar uppdatering av lokalerna, säger Frida Wijkström, chef affärsområde Stockholm, Hufvudstaden.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev