Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Hofverberg till Hyresgästföreningen

Publicerad: 9 oktober 2017, 07:22

Martin Hofverberg, boendeekonom Hyresgästföreningen.

Foto: Hyresgästföreningen

Företagsekonomen Martin Hofverberg har anställts som ny boendeekonom i Hyresgästföreningen, där han tidigare varit förhandlingsstrateg för Region Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Företagsekonomen Martin Hofverberg har anställts som ny boendeekonom i Hyresgästföreningen, där han tidigare varit förhandlingsstrateg för Region Stockholm. Han kommer närmast från rollen som borgarrådssekreterare på Bostads- och demokratiroteln.

-En tydlig och genomtänkt bostadspolitik är nyckeln till utveckling för hela samhället. En fungerande arbetsmarknad kräver att det finns bostäder med rimliga hyror som människor har råd att efterfråga, säger han i ett pressmeddelande.

Rekryteringen är ett steg för att bidra till att bredda det bostadspolitiska samtalet och sätta fokus på fler aspekter än enbart ägandet.

– Med en generös kreditgivning, låga räntor, omfattande urbanisering och rusande fastighetsvärden har vi på senare år fått en debatt som kretsar kring enbart det ägda boendets ekonomiska förtjänster. Allt för sällan beskrivs hur politiska och ekonomiska beslut påverkar vardagen för människor som bor i hyresrätt. Det vill jag bidra till att förändra.

Martin Hofverberg tillträdde den nyinrättade tjänsten första oktober.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.