Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Handelsbanken skriver långt hyreskontrakt med Norrporten

Publicerad: 9 april 2013, 05:18

Handelsbanken och fastighetsaktiebolaget Norrporten har tecknat ett tolvårigt hyresavtal omfattande cirka 27 000 kvadratmeter kontorslokaler i kvarteret Läkaren, nära Norra Bantorget i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Norrporten

Hyreskontraktet omfattar en förlängning av de ytor som Handelsbanken redan idag nyttjar, samt lokaler som tidigare hyrdes av SPP.

Norrporten investerar cirka 100 miljoner kronor för att skapa nya arbetsplatser. Av de cirka 27 000 kvadratmetrarna kontorslokaler i fastigheten ska 10 500 kvadratmeter byggas om och moderniseras. Arbetet har startat och kommer att vara slutfört innan årsskiftet.

– Det är ett strategiskt val av lokalisering för våra 1500 medarbetare. Nu samlar vi stora delar av vår verksamhet på ett ställe. Vi väljer att stanna i city eftersom vi ser stora fördelar med närheten till goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter för våra anställda, säger Anders H Johansson, vice vd på Handelsbanken, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Norrporten

Ämnen i artikeln:

Norrporten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.