Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Handelsbanken flyttar in i Stuveriet – och stannar samtidigt i Mölndal

Publicerad: 25 oktober 2022, 07:14

Handelsbanken flyttar in på våning 8 och 9 i Stuveriet. Fastigheten kommer ha totalt 16 våningar. Bild: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med Handelsbanken i kontorssatsningen Stuveriet på Masthuggskajen. Även Aspelin Ramm har tecknat avtal med banken i nya kontorslokaler i Mölndal.

Ämnen i artikeln:

SvepetStena FastigheterGöteborg

R


Handelsbanken flyttar in på våning 8 och 9 och hyr 758 kvadratmeter i kontorshuset Stuveriet.

Inflyttning sker våren 2023. Med flytten till Stuveriet får Handelsbanken nya moderna lokaler i en LEED-certifierad fastighet i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen, skriver Stena i ett pressmeddelande.

Läs mer: Stockholmsrestaurang tar sitt koncept till Stenas kontorshus i Göteborg

Stena Fastigheters kontorshus Stuveriet är en del av utvecklingen på Masthuggskajen, som enligt bolaget, ska bli en ny kreativ och livfull stadsdel, intill vattnet.

Den 16 våningar höga kontorsdelen byggs samman med den befintliga byggnaden som fått två extra våningar. Totalt har huset 10 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Läs om Handelsbankens nya kontor i Mölndal nedan

I Pedadogen Park i Mölndal utvecklar Aspelin Ramm kontorskvarteret Parhkus 4. Nu flyttar Helena Johansson, kontorschef Handelsbanken i Mölndal, och hennes kollegor i från lokaler i markplan i området några våningar upp i det nya kontorshuset.

Läs mer: Sajnar med napolitansk pizza och massagekedja i ”nya” Mölndal

Hyr 600 kvm av Aspelin i nya Parkhus 4

Aspelin Ramm Fastigheter har tecknat avtal med Handelsbanken om att hyra 600 kvadratmeter i det nya kontorskvarteret Parkhus 4 som beräknas stå klart till sommaren 2024. Handelsbanken flyttar sitt kontor från markplan i området till moderna och anpassade kontorslokaler som ligger några våningar upp i den nya byggnaden.

– Att Handelsbanken väljer vara kvar i Pedagogen Park och ser möjligheterna här är naturligtvis väldigt positivt. Det är ett kvitto på att den här stadsdelen attraherar många bra verksamheter som alla bidrar till att skapa en dynamisk, spännande och attraktiv mötesplats, kommenterar Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev