söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Hälften kan tänka sig hyra ut rum

Publicerad: 2 september 2015, 10:30

Nästan hälften av svenskarna kan tänka sig att ha en student inneboende om de har ett rum ledigt. De som kan tänka sig att ha en inneboende är positiva främst för att det skulle minska boendekostnaden.

Ämnen i artikeln:

StudentbostäderSvensk Fastighetsförmedling

Fastighetsnytt har tidigare skrivit om att bristen på studentbostäder är stor, och i vissa fall akut. En undersökning från Svensk Fastighetsförmedling visar att nästan hälften av svenskarna kan tänka sig att ha en student inneboende om de har ett rum ledigt – åtminstone tillfälligt.

De som kan tänka sig att ha en inneboende är positiva till uthyrningen främst för att det skulle minska deras egen boendekostnad.  I genomsnitt säger 46 procent “ja, absolut” eller “Ja, men bara för en kortare period” på frågan.

I Stockholm och Örebro är mest positiva. 54 procent kan tänka sig att hyra om de har ett ledigt rum.

– Det är upplyftande att så pass många är positivt inställda till att hyra ut rum för att hjälpa de studenter som är i behov av boende. På sikt är det här dock inte lösning för att komma till bukt med bostadsbristen bland studenter och ungdomar. Det måste byggas mer studentbostäder och även bostadsrätter som är anpassade för en yngre plånbok, säger Dan Sjöholm, presstalesman på Svensk Fastighetsförmedling.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev