Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Grönt hyresavtal lanseras

Publicerad: 1 juni 2012, 09:55

Nu lanseras Fastighetsägarnas gröna hyresavtal för kontorslokaler. Först ut i Sverige med att teckna fastighetsbranschens Gröna avtal är Poolia, som är hyresgäster hos Diligentia på Kungsgatan 57.


Ämnen i artikeln:

Skandia FastigheterFastighetsägarna

Det gröna hyresavtalet ska visa på aktiviteter som fastighetsägare respektive hyresgäst kan genomföra för att öka lokalernas miljöprestanda bland annat inom områdena utbildning, energieffektivisering, inomhusmiljö, materialval, avfallshantering och transporter. Initiativet till gröna hyresavtal kommer från Fastighetsägarnas medlemmar, alltså hyresvärdarna och kommer i och med lanseringen att ingå i Fastighetsägarnas avtalssamling.

Diligentia är en av de fastighetsägare som varit med att utveckla framtagandet av det gröna hyresavtalet.
– Vi har varit djupt engagerade i Fastighetsägarnas arbete med att ta fram de branschgemensamma Gröna avtalen. När vi pratar med våra hyresgäster märker vi att intresset är stort. Det handlar ju om miljön hyresgästerna vistas i hela dagarna. Som bonus påverkas självklart hyresgästens eget varumärke ur CSR-perspektiv i positiv riktning. Att vara hyresgäst i en fastighet som gör skillnad är självklart attraktivt, säger Diligentias vd Anders Kupsu.

Yogesh Kumar, Fastighetsägarnas miljöchef har varit ansvarig för framtagandet av det gröna hyresavtalet.
– Min förhoppning är att gröna hyresavtal ska bidra till en mer hållbar fastighetsförvaltning och en effektivare resursanvändning och därmed ett bidrag till att uppnå de nationella klimat-och energimålen, säger Yogesh Kumar, Fastighetsägarnas miljöchef.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Diligentia, Fastighetsägarna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.