måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Grant Thornton halverar kontorsytorna i ännu en stad

Publicerad: 19 april 2022, 12:25

Castellum satsar på ett nytt kontorsprojekt i statliga verkets gamla lokaler i Jönköping. Grant Thornton flyttar dit i december.

Revisionsjätten Grant Thornton flyttar till Castellums kontorssatsning Werket i Jönköping. Samtidigt lämnar bolaget dubbelt så stora lokaler som man har hyrt av Nivika.

Ämnen i artikeln:

CastellumNivika Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetsnytt har tidigare skrivit om, och besökt, Grant Thorntons nya lokaler på Kungsgatan (K57/Boken 6) i Stockholm som man hyr av Axfast. 

Då lämnade revisionsbyrån 9 800 kvadratmeter på Sveavägen, som man hyrt av Skandia Fastigheter, till förmån för 4 200 yteffektiva kvadratmeter på Kungsgatan. 

Läs mer: Återgick till halverat kontor – så gjorde revisionsjätten 

Nu krymper bolaget ytorna även i Jönköping. 

I dag hyr Grant Thornton 1 250 kvadratmeter på Östra Storgatan av Nivika. När bolaget i december flyttar till nya lokaler halveras ytorna till 650 kvadratmeter. 

Castellums nyproduktionsprojekt Werket, som revisionsbyrån flyttar till, ligger i de gamla statliga verken nära högskolan i Jönköping. Byggnaden är ursprungligen från 70-talet och totalt omfattar kontorets uthyrningsbara yta 21 000 kvadratmeter. 

Här vill Castellum skapa kontorsytor som blandas med en social och öppen innergård samt innovativa arbetsplatser, coworking och gemensamma ytor på taket. 

I dag arbetar ett 30-tal personer i Jönköping. Trots att Grant Thornton krymper ytorna siktar man på att växa till runt 40 personer, enligt kontorschefen Anna Lexell. 

– Vi kommer jobba med flexibla lösningar precis som våra övriga kontor har gjort efter flytt (Stockholm, Uppsala och snart Helsingborg – samt Göteborg efter en ombyggnation). Vi ser att behovet ser annorlunda ut i dag till skillnad mot för bara några år sedan. Flexibiliteten som slog till stort i samband med pandemin är något som medarbetarna vill bibehålla, säger hon till Fastighetsnytt. 

Läs mer: Återhämtning – men fortsatt osäkra tider för kontor 

Samtidigt menar Lexell att det finns det ett stort behov av att skapa bra och flexibla ytor när medarbetarna är inne på kontoret: 

– Vilket vi kan få både i våra nya, egna lokaler, men också via utbudet inom fastigheten som Werket kommer ha. Dessutom är det också viktigt för oss att vara en hållbar arbetsgivare där det typ av serviceutbud som Werket kommer ha kan tillgodose det. 

Colliers var revisionsbyråns rådgivare när man sökte nya lokaler. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev