Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Götenehus bildar bolag för hyresrätter

Publicerad: 11 oktober 2018, 09:04

Götenehus Group bildar tillsammans med G & K Blanks Fastigheter och Erik Hemberg Fastighets AB det nya bolaget Trähusstaden Sverige AB, där fokus ligger på nyproducerade hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

Götenehus

Götenehus Group bildar tillsammans med G & K Blanks Fastigheter och Erik Hemberg Fastighets AB det nya bolaget Trähusstaden Sverige AB. Bolaget ska bygga upp ett bestånd av nyproducerade hyresrätter.

Bostäderna ska i huvudsak produceras av Götenehus. Ägarna har förbundit sig att över tid, i förhållande till sin ägarandel, tillskjuta totalt 200 miljoner kronor i eget kapital till bolaget. Bolaget bedöms på sikt därför ha en kapacitet att bygga och förvalta ett bostadsbestånd på cirka 800 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada att kunna göra den här satsningen tillsammans med två av våra största ägare, säger Claes Hansson, vd och koncernchef i Götenehus. Avsikten är att de bostäder som kommer att levereras till Trähusstaden Sverige AB till största del ska produceras i vår nya volymhusfabrik.

Det nya bolaget kommer att ägas till 50,0 procent av G & K Blanks Fastigheter, 30,1 procent av Erik Hemberg Fastighets AB och 19,9 procent av Götenehus Group AB.

Erik Hemberg Fastighets AB är sedan flera år största ägare i Götenehus.

G & K Blanks Fastigheter AB ägs av Karl-Johan Blank som också är ägare till Jula-koncernen. Han har länge haft ägarintressen i Götenehus genom en kapitalförsäkring i Nordea Liv & Pension PBI. Blank kontrollerar idag aktier i Götenehus motsvarande knappt 11 procent av kapitalet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Götenehus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.