Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Galären tecknar hyresavtal för Savoy

Publicerad: 19 november 2013, 14:35

Illustration: Tirsén & Aili Arkitekter

Galären har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för hotell Savoy med Stefan Karlsson. Det nya hotellet tar tillbaka sitt ursprungliga namn.


Ämnen i artikeln:

Galären fastigheterLuleå

Galären har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för hotell Savoy med Stefan Karlsson. Det nya hotellet tar tillbaka sitt ursprungliga namn.

Hotellet på Storgatan i Luleå centrum omfattar 4 000 kvadratmeter och består av 76 rum, varav 20 sviter. Hotellet kommer att anslutas till Best Western Premier.

Stefan Karlsson äger sedan tidigare bland annat Hotell Lappland i Lycksele, Hotell Hallstaberget i Sollefteå, Holiday Club och Wallmans i Åre samt Scandic City i Östersund.

Hotellet Savoy har genomgått en total om- och utbyggnad. Totalt investerar Galären cirka 45 miljoner kronor i det nya hotellet som byggs för att klara kraven för miljöcertifiering enligt GreenBuilding. Inflyttning sker den 1 juli nästa år.

Inom kort kommer Galären att lämna in ansökan om detaljplaneändring för en utbyggnad av hotellet. En utbyggnad som kan komma att bestå av ytterligare 60-80 hotellrum och skapa en atriuminnergård.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Galären

Ämnen i artikeln:

Galären fastigheterLuleå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News