torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Fyra nya aktörer klara i Sergelhusen

Publicerad: 11 januari 2022, 15:22

Sergelhusen Foto: Sara Danielsson

Under våren och hösten 2022 flyttar fyra nya aktörer in i Sergelhusen i centrala Stockholm. Uthyrningarna omfattar drygt 2900 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

Sergels torgVasakronan FastigheterSergelhusen

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Vasakronans Sergelhusen får fyra nya hyresgäster i form av Champion, Mango, Pava och Mellqvist samt Svenssons i Lammhult. 

Sergelhusen är belägna vid Sergels torg i centrala Stockholm och har efter flera års om- och nybyggnation tagits i bruk under 2021. Fastigheten består av tre husbyggnader som vetter mot fyra olika gator - Sveavägen, Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Mäster Samuelsgatan.  

Läs även: Vasakronan startar proptech-bolag 

Svenssons i Lammhult hyr drygt 1600 kvadratmeter i två plan med entré från både Sveavägen och Sergels torg. Intill Vasakronans huvudkontor på Malmskillnadsgatan öppnar Mellqvist café samt restaurang Pava med matsal och bar.

Det amerikanska varumärket Champion öppnar en flaggskeppsbutik på Hamngatan och längs samma gata etablerar det spanska modemärket Mango en ny butik på 600 kvadratmeter.  

– Det är fantastiskt att se kvarteren runt Sergels torg väckas till liv. Efter många års arbete och stora investeringar från oss, andra fastighetsägare och staden är Sergelstan verkligen på väg att bli den mittpunkt den en gång var tänkt att vara. Det märks tydligt i intresset för både kontor och verksamheter i gatuplan, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm på Vasakronan, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Vasakronan spår snabbt växande marknad för handel med eleffekt

Pava och Mellqvist, Champion och Mango öppnar samtliga under våren, medan Svenssons i Lammhult slår upp portarna i september. Uthyrningsgraden i Sergelhusens gatuplan uppgår nu till drygt 90 procent. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev