fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Från fartygstillverkning till knäckebröd och fil – hyr 3 500 kvm av Varvsstaden

Publicerad: 29 juni 2022, 05:59

Svets- och pannverkstaden är ritad av Nils Centerlöf. Fasaderna är i rött tegel med stora småspröjsade gjutjärnsfönster Foto: All The Way To Paris

Livsmedelskedjan Willys flyttar in i Kockums gamla lokaler i den nya stadsdelen Varvsstaden i Malmö. Under första halvan av 2025 slår man upp portarna till den 3 500 kvadratmeter stora butiken.

Ämnen i artikeln:

VarvsstadenSvepetMalmö

R


Fastigheten, Svets- och pannverkstaden, uppfördes under 1960-talet och har genom åren fungerat som verkstad under Kockums fartygstillverkning på området. 

Willys flyttar in på bottenvåningen i den K-märkta byggnaden som ligger i den västra delen av hamnen. Butiken kommer även innehålla en hämtstation för e-handel.  

Läs mer: Stormsteg mot ny travbana i Malmö 

Förutom butiken kommer huset inrymma ett parkeringshus med 550 parkeringsplatser, butiks-och caféytor, bostäder, radhus på taket och cirka 1 000 kvadratmeter kontor.

– Nu har utvecklingen av Varvsstaden tagit fart på allvar och flera kontor och boende har redan flyttat in. Behovet av en lättillgänglig livsmedelsbutik i området är stort och att Willys nu väljer att satsa på området gör stadsdelen än mer komplett, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden.  

Läs mer: Så skruvade Malmö sig in i framtiden 

Starten av ombyggnationen planeras till våren 2023 med en preliminär inflyttning i början av 2025.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev