Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Från fartygstillverkning till knäckebröd och fil – hyr 3 500 kvm av Varvsstaden

Publicerad: 29 juni 2022, 05:59

Svets- och pannverkstaden är ritad av Nils Centerlöf. Fasaderna är i rött tegel med stora småspröjsade gjutjärnsfönster

Illustration: All The Way To Paris

Livsmedelskedjan Willys flyttar in i Kockums gamla lokaler i den nya stadsdelen Varvsstaden i Malmö. Under första halvan av 2025 slår man upp portarna till den 3 500 kvadratmeter stora butiken.


Ämnen i artikeln:

MalmöVarvsstadenSvepet

Fastigheten, Svets- och pannverkstaden, uppfördes under 1960-talet och har genom åren fungerat som verkstad under Kockums fartygstillverkning på området. 

Willys flyttar in på bottenvåningen i den K-märkta byggnaden som ligger i den västra delen av hamnen. Butiken kommer även innehålla en hämtstation för e-handel.  

Läs mer: Stormsteg mot ny travbana i Malmö 

Förutom butiken kommer huset inrymma ett parkeringshus med 550 parkeringsplatser, butiks-och caféytor, bostäder, radhus på taket och cirka 1 000 kvadratmeter kontor.

– Nu har utvecklingen av Varvsstaden tagit fart på allvar och flera kontor och boende har redan flyttat in. Behovet av en lättillgänglig livsmedelsbutik i området är stort och att Willys nu väljer att satsa på området gör stadsdelen än mer komplett, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden.  

Läs mer: Så skruvade Malmö sig in i framtiden 

Starten av ombyggnationen planeras till våren 2023 med en preliminär inflyttning i början av 2025.  

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

MalmöVarvsstadenSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.