Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Församlingslokaler hyrs ut

Publicerad: 26 mars 2012, 04:34

Eskilstuna församling i Sörmland planerar att hyra ut eller eventuellt sälja flera övertaliga lokaler i Eskilstuna, däribland stadsdelskyrkorna Mariakyrkan i Lundby och St: Petri kyrka i Slagsta.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Även församlingens administrationscentrum i Kyrkans Hus i centrala Eskilstuna finns med på listan på övertaliga lokaler i ett läge när antalet församlingsbor sjunker. Idag finns 37 000 medlemmar i Eskilstuna församling.

För närvarande har Eskilstuna församling cirka 12 750 kvadratmeter tillgänglig lokalyta, varav många utnyttjas relativt sällan, men drar betydande belopp i fastighetsunderhåll.

– Vi vill värna vår verksamhet och personalen som gör den möjlig. Därför försöker vi nu greppa ekonomin utifrån vad som är mest gynnsamt för församlingens fortsatta liv, säger kyrkoherde Torbjörn Strand till Eskilstuna-Kuriren (EK).

Redan idag hyrs två av tre våningsplan i Kyrkans Hus ut till externa hyresgäster och på sikt kan en uthyrning av hela fastigheten bli aktuell. En eventuell försäljning av byggnaden har tidigare diskuterats, men är åtminstone inte aktuell i dagsläget.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.