Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Försäkringskassan utökar i Kockums gamla ubåtshall

Publicerad: 27 juli 2022, 06:03

Försäkringskassan utökar sina lokaler i Malmö nästa år.

Foto: Alexander Olivera

Myndigheten utökar sin förhyrning i Wihlborgs fastighet Kranen 8 i Dockan, Malmö, med 3 000 kvadratmeter från april 2023. Samtidigt förlängs hyresavtalet med sex år.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs FastigheterMalmöSvepet

– Försäkringskassan är en viktig hyresgäst för oss och vi är glada att kunna erbjuda mer yta i en spännande miljö. Här har vi sedan tidigare genomfört en större renovering invändigt, men bevarat stommen och den industriella känsla som knyter an till husets historia, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Försäkringskassan valde år 2016 att samlokalisera flera verksamheter till Wihlborgs fastighet Kranen 8 och nästa år flyttar ytterligare verksamheter in, vilket innebär att den totala förhyrningen kommer att omfatta 15 000 kvadratmeter.

Kranen 8, Kockums gamla ubåtshall från 1960-talet, är ombyggd till en modern kontorsmiljö med restaurang, hörsal och penthouse för möten och konferenser. Huset är certifierat med Miljöbyggnad silver.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.