torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Förintelsemuseum utökar i Bonnierhuset

Publicerad: 13 april 2023, 07:39

Bonnierhuset med Glashuset på Torsgatan.

Foto: Bonnier fastigheter

Efter inrättandet av utställningslokaler i Glashuset på Torsgatan ifjol hyr Statens historiska museer nu också kontor i intilliggande Bonnierhuset. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetBonnier FastigheterStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var i juni förra året som Statens historiska museer tecknade kontrakt med Bonnier fastigheter om förhyrning av 541 kvadratmeter utställningslokaler i Glashuset på Torsgatan. Planen är att lokalerna ska vara det nyinstiftade museet Sveriges museum om Förintelsens hemvist under uppbyggnadstiden på cirka fem till åtta år.

Nu har Statens historiska museer tecknat avtal med fastighetsägaren om förhyrning av 682 kvadratmeter kontorsytor i intilliggande Bonnierhuset med tillträde hösten 2023. Ytorna innefattar arbetsplatser, mötesrum och förvaring.

Läs också: 45 000 nya kvadratmeter kontor på gång i Stockholm

– Fantastiskt roligt att Statens historiska museum väljer att placera sin kontorsverksamhet i direkt närhet till sin museiverksamhet i Glashuset och därmed utökar sin förhyrning i Bonnierhuset. Bonnierhuset erbjuder hyresgäster och besökare på en helhetsupplevelse med sin konst, restauranger, ett nytt gym och serviceutbud, kommenterar Thomas Tranberg, Chef Kommersiella Fastigheter, Bonnier Fastigheter.

Sveriges museum om Förintelsens första utställning invigs i juni 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev