Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Föreslår statliga lån för fler hyresrätter

Publicerad: 25 januari 2016, 07:37

Vänsterpartiet föreslår 25 miljarder kronor i förmånliga statliga lån till fastighetsägare, något som enligt förslaget skulle ge 50 000 fler hyresrätter per år. Detta skriver Dagens Nyheter på måndagen.


Ämnen i artikeln:

RegeringenVänsterpartiet

Vänsterpartiet föreslår 25 miljarder kronor i förmånliga statliga lån till fastighetsägare, något som enligt förslaget skulle ge 50 000 fler hyresrätter per år. Detta skriver Dagens Nyheter på måndagen.

Förslaget kommer inför det blocköverskridande samtal om bostadspolitiken, som regeringen bjöd in till förra veckan.

– Det här är vårt sätt att säga till regeringen att nu krävs det mer politisk handlingskraft. Det räcker inte med duttande kring regelverk, säger Nooshi Dadgostar (V) till DN.

Förslaget går ut på att staten ska hjälpa fastighetsägare att finansiera byggandet av hyresrätter, till mer förmånliga villkor än i dag, genom att staten utnyttjar sina möjligheter att låna till dagens låga ränta. Staten skulle sedan låna ut pengarna till fastighetsägare.

Det är riksdagens utredningstjänst som räknat på förslaget. Det har kommit fram till att pengarna skulle ge 50 000 nya hyresrätter om året. Då pengarna är lånade, skulle det på sikt inte innebära någon kostnad för staten.

Redaktionen

Källa: Dagens Nyheter

Ämnen i artikeln:

RegeringenVänsterpartiet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News