Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Folkets Hus tecknar 15-årigt avtal med Scandic i centrala Stockholm – som totalrenoveras

Publicerad: 22 augusti 2022, 07:51

Scandic Hotel Norra Bantorget, på den lite undanskymda Wallingatan, får en helt ny skrud när kvarteret i centrala Stockholm görs om.

Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm tecknar ett nytt 15-årigt hyresavtal med Scandic Hotels om 8 300 kvadratmeter avseende hotellet Scandic Norra Bantorget.


Ämnen i artikeln:

Svepet

Kvarteret som huserar Scandic Norra Bantorget, och där Folket Hus är en betydande fastighetsägare, kommer under de närmsta två åren att genomgå moderniseringar. 

Genom det nya hyresavtalet har Folket Hus och Scandic kommit överens om att Scandic Norra Bantorget ska totalrenoveras – en viktig byggsten för att bidra till kvartersutvecklingen, skriver Scandic i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Ny vd ska lyfta Folkets Hus vid Norra Bantorget 

Det befintliga hotellet ska bland annat byggas ut med 25 nya hotellrum, ny restaurang, nytt kök och förbättrad logistik.

– Bland annat så tillför vi sju nya stora dubbelrum på plan 14 med fantastisk utsikt över södra Stockholm, kommenterar Lars Sandberg, vd för Folkets Hus. 

Hotellet stänger den 1 december i år för totalrenovering och återöppnar igen i ny kostym under hösten 2024. 

Strax bakom Norra Latin och Folkets Hus vid Norra Bantorget ligger lokalerna som Scandic hyr.

Foto: Google maps

Övriga nyheter för hotellet är: ny lobby och reception, nytt gym för hotellgäster, återcertifierad och Svanenmärkt hotelldrift enligt Svanens nya, kriterier och hotellrum som byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande. 

Läs mer: Hyr ut 9.300 kvm när Norra Latin i Stockholm åter blir skola 

– Jag övertygad om att det nya kvarteret även i framtiden kommer att locka stockholmare och tillresta besökare till ett modernt hotell som har kommunikations- och kongressmöjligheter inom ett par stenkasts avstånd, kommenterar Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Svepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.