Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Flyttar in i Johanneberg Science Park

Publicerad: 26 november 2015, 09:47

Bild: Tyréns.

Tyréns och Bengt Dahlgren har tecknat hyresavtal i de nya kontorslokalerna i Johanneberg Science Park, vid Chalmersområdet i Göteborg. Båda företagen är sedan tidigare ägare i projektet.


Ämnen i artikeln:

Bengt DahlgrenJohanneberg Science ParkGöteborgChalmersTyréns

Båda företagen flyttar in på ”Samverkansplanet” hos Johanneberg Science Park, som är den yta där flertalet företag sitter för att samverka över gränser. 10 medarbetare från Tyréns och 5 medarbetare från Bengt Dahlgren kommer att sitta på planet som sträcker sig över båda huskropparna.

– Vi har flera pågående samverkansprojekt med Chalmers och Johanneberg Science Park och för att öka fokus är det en fördel att fysiskt finnas på plats. Det ger förutsättningar att utveckla bättre idéer tillsammans med andra företag; Johanneberg Science Park, akademin och staden. I Sverige har vi historiskt sett inte varit så bra på att inom näringslivet dra nytta av den forskning som finns, förutom inom medicinsk forskning, där det ofta finns en klarare koppling mellan forskning och implementering än inom tidiga samhällsbyggnadskeden, menar Birgitta Olofsson, vice vd på Tyréns.

Johanneberg Science Park ägs av grundarna Göteborgs Stad och Chalmers tekniska högskola tillsammans med huvudägare: AB Volvo, Göteborg Energi, HSB, Riksbyggen, Tyréns AB, Skanska och delägare: Bengt Dahlgren AB, Peab AB, Wallenstam, White arkitekter.

Redaktionen

Källa: Tyréns

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.