lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Finsk varuhusjätte till Örebro – och öppnar HK i Järva Krog

Publicerad: 29 mars 2023, 08:59

Motonets första butik i Sverige ligger i Sundsvall och öppnar hösten 2023.

Foto: Motonet

Finska detaljhandelskedjan Motonet kommer att öppna ett nytt varuhus utanför Örebro. Samtidigt har bolaget skrivit på ett hyresavtal med Castellum för huvudkontoret i Järva Krog.

Ämnen i artikeln:

SvepetCastellumÖrebro

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den finska varuhuskedjan Motonet inviger i höst sitt första svenska varuhus i Birsta utanför Sundsvall. Men redan nu står det klart att bolaget tar nästa steg i sin expansion på den svenska marknaden.

Ett hyresavtal har tecknats med fastighetsbolaget Husherren om förhyrning av en 4 500 kvadratmeter stor butikslokal i externhandelsområdet Marieberg utanför Örebro. Anläggningen omfattar även däckservice och verkstad.

Läs också: Mest pressade fastighetsbolagen: ”Kommer gå en tuff vår till mötes”

– Vi ser fram emot att tillsammans med Motonet etablera ett helt nytt koncept för Örebro och även att satsningen genererar så många nya arbetstillfällen vilket känns kul att kunna bidra med till regionen. Efter en snabb process med vår uthyrningskonsult Herde som vi arbetat med tidigare hittade vi formerna för genomförandet och står redo att börja bygga, säger Per Carlsson på Husherren i en kommentar.

Parallellt har Motonet signat ett hyresavtal om förhyrning av lokaler för det svenska huvudkontoret i Castellums kontorsområde på Slåttervägen i Järva Krog. Lokalerna tillträddes under våren 2023. Från huvudkontoret ska bolagsledningen och viss operativ personal utgå.

Motonet säljer produkter för bilister, motorcyklister, båtförare och cyklister och kompletterar utbudet med bland annat verkstadstjänster. Kedjan har 40 butiker i Finland och planerar nu att expandera i Sverige.

– Det exakta antalet varuhus och placeringar är inte klart, men förhandlingar pågår på flera orter, vissa ligger närmare och vissa längre fram i tiden. Jag hoppas och tror att vi relativt snart kan offentliggöra en tredje Motonet-butik i Sverige 2024 utöver butiken i Örebro, och ytterligare fler kommer, säger Johan Ljung, vd för Motonet AB, i en kommentar.

Läs också: Hufvudstaden om avsteg från hyresindexering: ”I mindre omfattning”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev