Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Färre hyresrätter om skatteförslag godkänns

Publicerad: 7 december 2017, 09:08

Bild: Dreamstime.

Skulle förslaget om förändrat ränteavdrag för fastighetsbolag gå igenom skulle 21 av 27 bostads bygga färre hyreslägenheter, enligt en enkät från Stockholms Handelskammare.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Skulle förslaget om förändrat ränteavdrag för fastighetsbolag gå igenom skulle många bostadsbolag bygga färre hyreslägenheter – 21 av 27 bolag, enligt en enkät från Stockholms Handelskammare.

Regeringens utredning ”Nya skatteregler för företagssektorn” innehåller bland annat begränsningar av ränteavdraget till följd av EU-direktiv. Det föreslagna fribeloppet är i Sverige 100 000 kronor. I EU-direktivet uppgår avdragsrätten till 3 miljoner euro. Bland de inkomna remissvaren till regeringen framgår att det finns en stor oro hos bland annat fastighetsbolag.

I enkäten som Handelskammaren gjort har säger 21 av 27 tillfrågade bostadsbolag att man kommer att bygga färre hyresrätter om förslaget förverkligas. Ytterligare 3 svarar att det kan bli konsekvensen på sikt.

– Om räntorna stiger så kommer givetvis ett begränsat avdrag att ha ännu större inverkan. I dag är räntorna låga, men förslaget tycks ändå sprida oro hos byggbolagen, säger Daniella Waldfogel.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.