fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Fabege uppgraderar Påsen 1 i Sjöstaden för 220 miljoner

Publicerad: 27 december 2022, 14:41

Bild 1/4  Fabeges vision för Kvarteret Påsen 1, på Textilgatan 43 i Hammarby Sjöstad, som framöver ska gå under konceptnamnet Textiltorget.

Fabege ger Arcona i uppdrag att utföra en om- och påbyggnad av fastigheten Kvarteret Påsen 1, i Hammarby Sjöstad. Kontraktssumman uppgår till cirka 221 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetFabegeCapManArcona FastigheterStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Syftet med om- och påbyggnaden är att uppgradera fastigheten till moderna kontorslokaler för att möta önskemål och krav från morgondagens arbetsplatser, skriver Arcona i ett pressmeddelande.

Efter ombyggnationen beräknas lokalerna omfatta cirka 12 600 kvadratmeter lokalyta.

Läs mer: Fabege fyller på efter Every – hyr ut 3 700 kvm i Solna

Projektet är en totalentreprenad och påbörjas i januari 2023 och planeras vara färdigställt i december 2024.

Fabege köpte fastigheten av finska fondjätten Capman i maj 2020 för 441 miljoner kronor. Bolagets vice vd Klaus Hansen Vikström sa då att han var nöjd med priset och att affären var påbörjad innan coronakrisen var aktuell:

– Det var en bra affär för alla. Priset speglar verkligheten både nu och efter coronakrisen.

Påsen 1, intill Trikåfabriken 9 från 1920 som Fabege också äger, uppfördes 1955 för”Gottfried Westlings Ask och Påsfabrik”. Arkitekt var Karl GH Karlsson.

Foto: Fabege

Påsen 1 var ursprungligen en påsfabrik från 1955 belägen i ett område som växte fram i olika etapper under 1930-, 40- och 50-talet.

Läs mer: Går från Humlegården – ska komplettera Fabeges nya chefsduo

– Vi ser fram emot att utveckla Påsen 1, under konceptnamnet Textiltorget, tillsammans med Arcona. Hammarby Sjöstad är en stadsdel med en levande karaktär och välkomnande atmosfär och vi är övertygade om att Arcona kommer bidra till att fastighetens nya skepnad blir en viktig del för såväl stadsbilden som innehållet på platsen, kommenterar Stefan Windefalk, chef projekt ombyggnad på Fabege.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev