Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Fabege tecknar avtal med industrijätte - först ut i nya kontorssatsningen

Publicerad: 9 september 2021, 11:27

Bild 1/2  

Foto: Fabege

Alfa Laval blir första kontorshyresgästen i Fabeges jätteprojekt South Business District i Flemingsberg. Bolaget har tecknat avtal om ytor över 17 000 kvadratmeter vilket gör det till årets hittills största uthyrning.


Ämnen i artikeln:

FabegeStefan DahlboFlemingsberg

Flemingsberg blir alltså platsen för industrijättens nya kontor med plats för 700 medarbetare, samt ett nytt innovationscenter. Avtalet är på 22 år och tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2025.

Läs även: Därför storsatsar Fabege på kontor - trots ovissheten

Kontraktet innebär en årlig hyra om 45 miljoner kronor. Fabege kommer att investera cirka 670 miljoner kronor i bygget, exklusive markförvärv. 

– Vi är oerhört glada över det förtroende Alfa Laval visar genom att de väljer Flemingsberg för sin framtida utveckling och verksamhet. Huddinge kommuns och vår gemensamma vision har nu fått ytterligare en pusselbit på plats, kommenterar Stefan Dahlbo, vd på Fabege i ett pressmeddelande. 

På sikt ska South Business District enligt visionen vara platsen för 50 000 arbetande och 50 000 boende.

Läs även: Fabege miljardsatsar - stärker sitt grepp om nya affärsstaden

– Alfa Lavals kontor och innovationscenter markerar en spännande start för det nya centrumet för kontorsarbetsplatser i regionen och kommer bli ett perfekt komplement till de aktörer inom bland annat forskning, medicin och akademi som redan finns i området, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.