Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Fabege hyr ut till Telenor i Råsunda

Publicerad: 1 juli 2015, 06:08

Illustration: Fabege.

Fabege har tecknat ett tio-årigt hyresavtal med Telenor Sverige om 9 800 kvadratmeter kontor i Råsunda. Hyresvärdet beräknas till ett värde om 31 miljoner kronor årligen.

Ämnen i artikeln:

RåsundaFabege FastigheterStockholm

Fabege har för avsikt att förvärva och utveckla fastigheten som idag ägs tillsammans med PEAB.  I och med avtalstecknandet är drygt 60 procent av projektfastigheten uthyrd.

– Vi är riktigt glada över detta avtal och att Telenor Sverige delar vår vision om det nya Råsunda. Det här kommer att bli en spännande nygammal stadsdel i Solna, säger Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef Fabege.

Telenor Sverige har idag sitt Stockholmskontor vid Slussen. Samtliga medarbetare kommer att flytta till det nybyggda huset, i kvarteret Hörnan 1.

Illustration: Fabege.

Illustration: Fabege.

Kontoret kommer vara beläget på del av den mark där Råsunda fotbollsstadion tidigare låg. Forsen har uppdraget som projekt-och projekteringsledare.

– Detta är ett otroligt spännande projekt med högt ställda krav från Fastighetsägare, Solna stad och dess invånare samt att det kommer ligga på en plats som tidigare varit ett landmärke och i mina ögon klassisk mark, säger Stefan Windefalk, projektledare på Forsen. Denna plats är t ex den ena av endast två platser i världen där det har spelats final i både herr- och dam-VM i fotboll!

Hyresavtalet är ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att hitta resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar. Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM, nivå Very Good.

– Genom denna affär och våra andra offensiva projektförvärv under första halvåret bygger vi för fortsatt framtida förädling av våra områden och vi ser fortsatt mycket stor potential i utvecklingen av projektportföljen, säger Christian Hermelin, VD Fabege.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fabege och Forsen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev