lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Europas största kebabkedja öppnar första i Stockholm

Publicerad: 29 juni 2022, 07:54

Kejdan flyttar in i lokal med entré mot Skärholmstorget.

German Döner Kebab öppnar i Skärholmen Centrum under sommaren. Det är den första restaurangen som kedjan etablerar i Stockholmsområdet och den tionde hittills i Sverige. Kedjan siktar på att öppna tio enheter till i huvudstaden.

Ämnen i artikeln:

skärholmen centurmSvepet

R


Restaurangen tar plats i en lokal med entré mot Skärholmstorget på totalt 255 kvadratmeter. Öppning sker under senare delen av sommaren.

Bland ägarna till restaurangen i Skärholmen finns fotbollsprofilen och djurgårdsspelaren Haris Radetinac samt, förre djurgårdsspelaren, Astrit Ajdarevic. 

Läs mer: Carl Strufve lämnar Grosvenor Europe 

– Att vi nu stärker restaurangutbudet med en kebabrestaurang i världsklass går helt i linje med vår vision för Skärholmen Centrum. German Döner Kebab gör vårt redan attraktiva utbud av mat och dryck än mer ambitiöst, säger Sanna Sultan, centrumchef för Skärholmen Centrum.

German Döner Kebab, även känt under förkortningen GDK, startade i Berlin 1989 och har växt kraftigt under de senaste fem åren. I dag finns över 1 200 GDK-restauranger över hela världen, vilket bara en indonesisk kedja slår. 

Läs mer: 1 200 lägenheter ombildades i Stockholms allmännytta

German Döner Kebab Sweden, som äger konceptet i Sverige, Norge och Danmark, planerar totalt 40 enheter i Sverige inom sju år varav tio i Stockholmsområdet.

Grosvenor Group äger Skärholmens centrum. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev